Matematická olympiáda 

Letošní školní rok byl vyhlášen již 73. ročník soutěže Matematická olympiáda, která je vůbec nejstarší předmětovou soutěží.  

Mladí matematici mají příležitost, aby ukázali své schopnosti a získali cenné zkušenosti. Řešitelé domácího kola se musí vypořádat s obtížnými matematickými úlohami a překonat různé výzvy, aby získali co nejlepší výsledky. Pro postup do okresního kola je totiž nutné dosáhnout daného bodového hodnocení. 

I když bylo zadání 6 příkladů domácího kola nabídnuto k řešení ve všech třídách na II. stupni naší školy, našla se jen dvě děvčata, která byla ochotna svůj volný čas trávit nad matematikou. 

Na startu soutěže je nyní Dvořáková Anežka (8. B), která se snaží zdárně vyřešit alespoň 4 zadané úlohy domácího kila. Okresní kolo má již za sebou Ingrová Monika (9. B), která byla jednou ze 4 úspěšných řešitelů okresního kola ve Vyškově. Tím si vybojovala postup do krajského  kola, které se bude konat dne 26. 3. 2024 v Brně. 

Gratulujeme Monice a přejeme jí chladnou hlavu a bystrou mysl při zdolávání nástrah krajského kola Matematické olympiády.

Ludmila Vojáčková

Monika Ingrová – MO1