Karneval ve školní družině

I když masopustní průvod se již konal ve všech obcích v okolí naší školy, dopřáli jsme si zábavu v podobě veselého reje karnevalových masek v naší školní družině až v pátek 23. února. Den začal celkem běžně a nic nenasvědčovalo tomu, že se něco chystá. Kolem poledne se na sále školy začala objevovat výzdoba v podobě krásných škrabošek, které vytvořily děti a paní vychovatelka jimi vyzdobila pódium, a když se objevila i spousta barevných balonků, bylo náročné udržet děti během oběda v klidu. Naštěstí jsme se hned po jídle pustili do převlékání a v případě holčiček i do dalšího zkrášlování. 

Brzy se celá skupina princezen, víl, filmových hrdinů i padouchů a také dva číšníci, vyhrnula ze dveří všech tří tříd ŠD na sál školy, kde na ně čekal program, který se podařilo zrealizovat i za pomoci dívek z deváté třídy. Děti se vyfotily ve skupinkách, čekalo na ně několik tanečků a také soutěže. Ono nést ping-pongový míček na lžíci a u toho kličkovat mezi kužely je výzva, však jsme se nasmáli všichni, jak jsme naháněli neposedné míčky všude. Naše zábava vyvrcholila bitvou s lehkými míčky, kdy cílem bylo jich co nejvíce poslat na hřiště soupeře. Ať princezna nebo Darth Vader, všichni se s nadšením vrhli do hry a naháněli barevné kuličky. Sladká odměna na konec byla už jen opravdovou tečkou.

Chtěla bych tímto poděkovat všem dětem za jejich nadšení pro každou činnost, kterou jsme pro ně připravili a rodičům za úžasné masky a skvělé zpracování kostýmů, opravdu bylo na co koukat. A náš dík patří také Kláře Novotné a Julii Procházkové z 9.B, které s námi strávily celé odpoledne a podílely se hladkém průběhu celého odpoledne.

Martina Zlatníčková, Martina Tomašíková, Renata Potácelová, ŠD