Vánoční florbalový turnaj mladších a starších žáků

V posledním vánočním týdnu jsme se s kolegy základní školy Otnice domluvili tentokrát na netradiční závěrečný týden s různými aktivitami. V pondělí 18. prosince proběhl florbalový turnaj mladších a straších žáků. V úterý 19. prosince se konal projektový den s podtitulem „Kolik řečí umíš, tolikrát si člověkem“ a v pátek 22. prosince se všichni již těšíme na předvánoční besídky v jednotlivých třídách.

Nyní se vrátím k florbalovému turnaji, který se konal v pondělí 18. prosince 2023.

Každá třída nominovala tři hráče a brankáře. Další hráče bylo možné využít na střídáni. V kategorii mladších žáků byla nejúspěšnější třída 6.B, která má fotografii s učiteli, kteří se do turnaje také zapojili a zahráli si v kategorii starších žáků. V učitelském družstvu skvěle zachytal v brance pan učitel českého jazyka a dějepisu Mgr. Vlastimil Baník, v poli hráli pan učitel Mgr. Tomáš Kociňák, Mgr. Dominik Gryč a také paní učitelky Mgr. Karolína Menoušková a Mgr. Hana Holoubková. Myslím si, že zahrát si proti učitelům florbal byl i pro žáky pěkný zážitek, na který budou rádi vzpomínat. V kategorii starších žáků zvítězili učitelé, což není tak podstatné, ale na 2. a 3. místě bych vyzdvihl žáky 7.A a 7.B třídy, kterým tímto gratuluji k výbornému výkonu. Fotografie těchto úspěšných družstev s žáky 7.A a 7.B přikládám také. Žáci byli oceněni medailemi, diplomem a drobnými sladkostmi.

Jsme rádi, že se kroužek florbalu našim žákům velmi líbí a že je o tuto aktivitu stále velký zájem. Možná k tomu trošku přispělo nedávno skončené MS ve florbalu, kde naše ženy získaly bronzové medaile a 3. místo. Bylo velmi hezké, že některé třídy neváhaly do sestavy zařadit i děvčata, která byla také velmi šikovná (například Viktorie Kaloudová z 8.A třídy či Andrea Gratclová z 8.B třídy). V neposlední řadě jsem moc rád, že se najdou kolegové, kteří neváhají svůj čas věnovat žákům v zájmovém útvaru, kde se žáci často projeví jinak než v běžném vyučování.

Hodně takových zdařilých sportovních akcí přeje svým kolegům i žákům Mgr. Hynek Zavřel, ředitel školy

Učitelé vs. žáci_1
Gól Dominik Gryč_učitel

Florbal učitelé vs. žáci