Projektový den pro 2. stupeň na téma „Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem“

Předvánoční čas se v otnické škole nese v pozitivním duchu. Po pondělním florbalovém turnaji, při kterém celou budovu opanovala soutěživá atmosféra, jsme se v úterý 19. 12. v rámci projektového dne pustili do nesoutěžních aktivit, ve kterých jsme si procvičili komunikaci ze všech stran a úhlů pohledu.

Z pestré nabídky si každý žák zvolil 4 lákavé aktivity, kterých se poté během dopoledne zúčastnil. V rámci cizích jazyků jsme se přiučili o vánočních zvycích různých zemích, ochutnali jsme pravé italské dobroty a poslechli si vzkaz od rodilého Itala, přiťukli si ke svátečnímu přípitku ve španělštině, zahráli si hry v němčině, vyzkoušeli si záludnou francouzskou výslovnost a také natáčeli videovzkazy a psali dopisy kamarádce do Newcastlu. 

Říká se, že většina komunikace však probíhá beze slov, a tak jsme k sobě nechali promlouvat také hudbu na taneční party, oslovila nás řeč barev a znakový jazyk, pronikli jsme do tajů komunikace mezi matematikou a fyzikou a vyzkoušeli si některé fyzikální zákony na vlastních výrobcích. Naučili jsme se také, jak číst v řeči těla. Zlatým hřebem dopoledne pak byla exkurze do komunikace s našimi psími mazlíčky aneb řeč zvířat se zlatým retrívrem Brunem. 

Projektové dopoledne nám rychle uteklo, ale věřím, že v nás zanechalo hluboké dojmy a navodilo tu pravou adventní pohodu.