ZÁJEZD DO VELKÉ BRITÁNIE

V sobotu 21.10. dopoledne to celé vypuklo a žáci naší školy vyrazili vyzkoušet své konverzační schopnosti do Velké Británie. Cesta probíhala docela družně a vesele, v Německu přistoupila i paní průvodkyně Adélka a do Londýna jsem dorazili v neděli před obědem. Ihned jsme vyrazili na prohlídku těch nejznámějších míst – London Eye, Houses of Parliament, Westminster Abbey,  Buckingham Palace, Trafalgar Square…. ke konci dne a po 15km už byli všichni řádně unaveni a to všechny ještě čekala večerní konverzace s večeří v hostitelské rodině. 

Pondělí bylo ve znamení Oxfordu, krásného univerzitního města, které je známé svými památkami  – Bodleian Library, Christ Churche College, ale i natáčením některých scén z oblíbené série Harryho Pottera. Odpoledne pak následoval přesun do Londýna a návštěva báječného Natural History Museum. 

Úterý začalo trochu upršeně v Greenwich, kde jsme všichni obdivovali nultý poledník a žáci vzpomínali na zeměpis a překračovali z východu na západ a naopak a následovala cesta lodí do centra. Během procházky do St Paul’s Cathedral bylo ještě malé zastavení u Shakespeares Globe a pak už čekala procházka přes Tower Bridge a návštěva Tower of London, který se již připravoval na Halloween a byl plný duchů a tajemných postav. 

Po adreanalinové jízdě vlakem k autobusu už následoval jen odpočinek během tentokrát již klidné a tiché cesty do Otnic. 

Celkově nám až nečekaně přálo počasí a za celý tým pedagogů můžu říct, že jsme si zájezd všichni báječně užili a žáci si mohli vyzkoušet, že angličtina není jen jazyk, který se učí ve škole, ale skutečný komunikační prostředek. 

Mgr. Dana Skaláková

Mgr. Eva Slaná

Mgr. Martina Justová