Atletický víceboj pro žáky 1. – 4. ročníku

Ve čtvrtek 6. 6. se v dopoledních hodinách uskutečnil závod na atletickém hřišti ve Slavkově u Brna s názvem „Atletický víceboj“. Žáci I. stupně spolu soupeřili v těchto atletických disciplínách: běh na 60 m, skok do dálky, hod kriketovým míčkem a ve smíšené štafetě družstev. Celkem se závodu zúčastnilo 16 různých škol z blízkého okolí Slavkova. Žáci měli od organizátora dopravu na akci zdarma a ve velké konkurenci byli naši žáci velmi úspěšní. V každé kategorii soupeřili vždy dvě dívky a dva hoši. Celkem tedy 32 závodníků z 16 různých škol.

V kategorii mladších hochů (1. a 2.tř.) reprezentovali naši školu Vojtěch Jozífek a Vojtěch Mikulášek. V kategorii mladších dívek (1. a 2.tř.) pak Eliška Kosíková a Adéla Šmídová. V kategorii starších hochů (3. a 4.tř.) reprezentovali naši školu Josef Sekanina a Kryštof Smetana. V kategorii starších dívek pak Sabina Voráčová a Patricie Wunschová.

V kategorii mladších žáků získali naši žáci celkové skvělé 3. místo a získali krásný pohár. Vojtěch Jozífek výborně zaběhl trať 60 m a získal celkové 4. místo, v hodu kriketovým míčkem byl celkově na 6. místě. Vojtěch Mikulášek proti tomu byl výborný ve skoku dalekém, kde obdržel 7. místo. 

Eliška Kosíková byla úspěšná v hodu kriketovým míčkem, kde získala výborné 5. místo a spolu s Adélou Šmídovou a mladšími hochy získali ve štafetě výborné 5. místo. I další výsledky mladších žáků byly výborné a celkově naše družstvo vytáhly až na výše uvedené 3. místo.

V kategorii starších žáků získali naši žáci celkově také výborné 4. místo z 16 družstev. Josef Sekanina zaběhl výborně 60 m a skončil na 4. místě, ve skoku dalekém dokonce získal krásné 3. místo. Spolu s Kryštofem Smetanou a staršími dívkami získali ve štafetě celkové 3. místo.

Sabina Voráčová pak doplnila výborný výkon v běhu na 60 m, kde získala 5. místo a spolu s Patricií Wunschovou a hochy to dotáhly na celkové 4. místo.

Děkuji všem žákům za skvělou reprezentaci školy a paní učitelce Mgr. Karolíně Menouškové za doprovod dětí na akci. Snad se budou líbit i některé fotografie, které přikládám.

Mgr. Hynek Zavřel, ředitel školy