Velikonoční laťka – školní kolo

Ve čtvrtek 21. 3. 2024 se uskutečnilo školní kolo soutěže „Velikonoční laťka“. Jedná se o soutěž ve skoku vysokém, jejíž tradici podporoval v minulosti i p. Mgr. Jiří Holub, který byl zástupcem ředitele a vyučoval mnoho let tělesnou výchovu v naší škole. Nominační kolo děláme z toho důvodu, abychom vybrali ty nejlepší žáky, kteří o několik dní později změří síly i se sousedními školami a věříme, že i zde budou naši žáci úspěšní. Na příští týden máme domluvené, že přijedou žáci ze ZŠ Šaratice a ZŠ Újezd u Brna. 

V kategorii mladších žákyň byla nejúspěšnější Vanda Svobodová s výkonem 125 cm, na druhém místě se umístila Jitka Peksová, která překonala laťku ve výšce 120 cm, na třetím místě skončila Šárka Kalvodová, taktéž s výkonem 120 cm, která však potřebovala na překonání více pokusů. Na dalších místech se umístili Ellen Luňáčková, Magda Pavlovcová, Veronika Maresová a Nikol Kulhánková.

V kategorii mladších žáků byl nejúspěšnější Sebastian Jelínek s výkonem 138 cm, na druhém místě se umístil Adam Navrátil, který překonal laťku ve výšce 138 cm, na třetím místě skončil o rok mladší Tomáš Sloup, který dosáhl výšky 135 cm. Kdo viděl tento souboj, musel být úplně nadšený z Tomášova výkonu, přestože je o rok mladší než jeho vrstevníci. Na dalších místech se umístili Tomáš Sigmund, Matyáš Merhaut, Tadeáš Makovský a Vojtěch Šindler.

V kategorii starších žákyň byla nejúspěšnější Anna Sedláková s výkonem 148 cm, což je dle mého názoru vynikající výkon. Na druhém místě se umístila Tereza Kalvodová, která překonala laťku ve výšce 135 cm, třetí místo se shodným výkonem 128 cm obsadili Nela Poláčková a Tereza Procházková. Na dalších místech se umístili Viktorie Kaloudová, Karolína Pavlasová a Adéla Podsedníková.

V kategorii starších žáků bylo celkem dokonce 14 soutěžících. Nejúspěšnější byl s výkonem 155 cm Alexandr Kouřil, na druhém místě se umísti Štěpán Marek, který překonal laťku ve výšce 152 cm. Vzájemný souboj mezi oběma soutěžícími byl opravdu skvělou pozvánkou na hlavní kolo soutěže.

Na třetím místě skončil Daniel Matula s výkonem 150 cm, na dalších místech se umístili Erik Branč, Martin Hlaváček, Martin Bulva, Jiří Hofr, Viktor Salajka, Tomáš Bačík, Jakub Žák, Dominik Navrátil, Jakub Navrátil, Jan Novotný a Dominik Joch.

Na závěr bych chtěl poděkovat učitelům, p. Mgr. Dominikovi Gryčovi a Tomáši Kociňákovi, kteří zvládli organizaci tohoto závodu velmi dobře a v neposlední řadě i žákům 9.A třídy, kteří v zázemí se vším pomáhali a bez kterých by se také závod nemohl uskutečnit.

Na závěr přidávám několik fotografií a žákům na prvních třech místech přeji hodně úspěchů při měření svých schopností s žáky z okolních škol. Kdo byl přítomen a zažil tu úžasnou přející atmosféru a povzbuzování spolužáků, bude na tento závod rád vzpomínat.

Mgr. Hynek Zavřel