Vystoupení ke Dni maminek

Vystoupení žáků ZŠ Otnice ke „Dni maminek“

V sobotu 7. května jsme po dvouleté pauze zvali nejen maminky na kulturní pásmo ku příležitosti Dne matek. Příchozím maminkám, či babičkám rozdávali žáci přáníčka, která vytvořili ve výtvarné výchově s paní učitelkou Hanou Holoubkovou. Úvodní přivítání pronesl již tradičně ředitel školy Hynek Zavřel, jenž popřál maminkám i babičkám vše nejlepší k jejich svátku. Následující program, do kterého se zapojila většina žáků 1. stupně, byl vskutku rozmanitý.

Pásmo zahájila děvčata 2. a 3. třídy pod vedením paní učitelky Lenky Vojáčkové s krásnými Beruškami, které nacvičila v kroužku gymnastiky. Poté dva naši konferenciéři z 9. A, Aneta a David, promluvili o tom, jak to maminky mají někdy těžké a kolik toho musí zvládnout. Toto veselé povídání připravila paní učitelka Ivana Čermáková.

Naši nejmladší, žáci 1. třídy, s paní učitelkou Jitkou Kroutilovou vytvořili hezké taneční pásmo doplněné o různé básničky a pohádky. Žákyně 5. A třídy doplnily program o moderní tanec a pod vedením paní učitelky Martiny Justové vytvořili žáci z 5. A pěvecké vystoupení pro maminky v anglickém jazyce. Druháci zazpívali hezkou písničku a recitovali pod vedením paní učitelky Ireny Trávníčkové a naši třeťáci nacvičili hudební program My jsem žáci 3. B pod taktovkou třídní učitelky Lenky Vojáčkové. Žáci 4. a 5. tříd zazpívali za doprovodu kytary pana učitele Ivana Matějíčka, učitele hudební výchovy, písně z pohádek a od táboráku. Čtvrťáci nám připomněli pohádku Nesmrtelná teta, kterou připravila zastupující paní učitelka Bohumila Kopecká. Závěrem se žáci pěveckého kroužku i s paní učitelkou Lenkou Kurdíkovou se rozloučili několika slavnými hity.

Jsme velmi rádi za velkou podporu všech přítomných rodičů a prarodičů. Společně jsme strávili pěkné sobotní odpoledne. Plný sál včetně podpory pana starosty nám udělal velkou radost.

Poděkování náleží všem učitelkám, učitelům i dětem, kteří program nacvičovali. Děkujeme i rodičům, kteří poskytli řadu rekvizit, bez kterých by to nebylo tak krásné.

Hynek Zavřel