Olympijský festival Brno

V pátek 11. února se žáci 9. tříd zúčastnili Olympijského festivalu v Brně v Židenicích.

Všichni zcela jistě sledujeme u televize dění na olympiádě v Pekingu, ale zde jsme si měli možnost jednotlivé sporty vyzkoušet. Každý žák obdržel hrací kartu, do které si průběžně zaznamenával účast na jednotlivých sportovních stanovištích, a tím získal možnost bojovat o diplom, medaile i dárek.

Každá třída ve výtvarné výchově vytvořila svoji sněhovou vločka – symbol letošní olympiády a tu jsme předali do olympijské zóny EDA.

Nabídka jednotlivých sportů byla velmi rozmanitá: sáně, skeleton, lední hokej, střelba na branku, curling, snowboarding, skoky na lyžích a další. My jsme si vyzkoušeli např. biatlon, kdy střelba v leže i ve stoje na cíl byla dosti obtížná. Klasické bruslení však byla disciplína, kterou jsme hravě zvládali. Při střelbě na branku bylo znát, že někteří z nás se tomuto sportu věnují již delší dobu. V průběhu dopoledne hráli naši hokejisté zápas se Švýcarskem. Společně jsme povzbuzovali před velkoplošnou obrazovkou a po vítězných nájezdech jsme oslavili vítězství.

V pátek se festivalu zúčastnila také Šárka Strachová – předsedkyně Českého klubu fair play, která se poté na autogramiádě podepsala každému, kdo měl zájem.

Po dlouhé době, kdy jsem se nemohli zúčastnit žádných společných školních akcí, toto byla velmi příjemná změna a všichni jsme si to užili.              

Žáci 9. tříd a paní učitelka I. Čermáková