Bruslení pro žáky v Dambořicích

Bruslení pro žáky 6.B a 7.A v Dambořicích

V úterý dne 15. února 2022 jsme vyrazili s našimi šesťáky a sedmáky na bruslení do Dambořic. Vyšlo skutečně na únor nádherné počasí a myslím si, že si to všichni žáci příjemně užili. Vlastí linka nás odvezla až na místo, kde měli žáci možnost si dvě hodiny zabruslit pod vedením pana učitele Mgr. Jakuba Homoly, Bc. Martina Suraly a Mgr. Hynka Zavřela. Hlavně pan učitel tělesné výchovy Surala vysvětloval jak chlapcům, tak i děvčatům různé techniky bruslení. Byli jsme mile překvapeni skutečně velmi dobrou kvalitou ledu i ledové plochy, kde po dvou hodinách bruslení nebylo na tomto ledu znát žádné opotřebení či nerovnosti, které jsou na některých brněnských kluzištích po čase velmi znatelné.

Musím říci, že vzájemné kamarádské vztahy tu jsou, protože i žáci, kteří brusle neměli si od kamarádů půjčili a až na několik výjimek všichni žáci brusle měli. Po úspěšném nálezu jedné na chvilku ztracené peněženky a oteplovaček, které jeden žák zapomněl na místě, jsme se opět speciálním autobusem vrátili do školy na oběd.

Myslím si, že si to žáci velmi hezky sportovně užili, o čemž hovoří i některé fotografie, které přikládám. V dnešní době, kdy řady aktivit žáků byly z důvodu covidu utlumeny, se povedla výborná věc.

Hynek Zavřel