Aktivity pro děti z nabídky MAP rozvoje vzdělávání Slavkov u Brna

V letošním školním roce jsme po delší pauze opět využili nabídku aktivit pro děti předškolního věku.

Z bohatého programu nás nejvíce zaujaly dva programy:

1) Nový domek pro myšku – čtenářský workshop s knihou Petra Horáčka.

2) Hřebíčky a kladívko – workshop podporující polytechnické vzdělávání dětí.

Obě aktivity vedl zkušený lektor Patrik Hrozek. Zábavným způsobem provedl děti příběhem myšky, která si lámala hlavu nad tím, jak dostat do myší díry jablko. Že to není jednoduché, si děti vlastnoručně vyzkoušely.

Svoji zručnost při používání nářadí si děti procvičily v aktivitě zaměřené na zatloukání hřebíčků do šablony na dřevěných špalíčcích. Na svoje výrobky „Vánoční stromečky“, mohly být všechny děti právem hrdé. A že se to celé obešlo bez poklepaných prstíků, svědčí o šikovnosti našich předškoláků.

K velké radosti dětí nás letošní zima potěšila na naše poměry bohatou sněhovou nadílkou. Sotva jsme stihli s dětmi dokončit podzimní úklid listí na školní zahradě, už máme další práci. Odklízení sněhu z chodníků je sice výsadou naší paní školnice, ale malí pomocníci rádi přidají ruce k dílu. Nová hrabla na sníh, boby ani sněhové talíře letos opravdu nezahalí. A co takové stavění sněhuláků? Někdy nám dá opravdu zabrat, ale je to skvělá zábava. Tak doufejme, že  nám ta sněhová nadílka co nejdéle vydrží.