Zátopkova štafeta pro žáky naší školy základní i mateřské

Ve středu 25. září 2024 proběhla v naší škole tradiční Zátopkova štafeta, do které se zapojili děti Mateřské i Základní školy Otnice. Počasí nám tentokrát přálo, a kromě ranní mlhy, která se záhy rozpustila, bylo na konec září slunečné a krásně teplé počasí.

Děti z mateřské školy měly ovál menší a žáci základní školy samozřejmě větší. Cílem bylo za 30 minul uběhnout co nejdelší vzdálenost. Dětem z mateřské školy pomáhaly paní učitelky i žákyně 9. třídy, aby jim ukázaly správný směr, kudy mají běžet. Touto tradiční atletickou disciplínou si připomínáme našeho skvělého atleta z dob minulých Emila Zátopka, který získal na dlouhých běžeckých tratích mnoho skvělých výsledků, včetně olympijských zlatých medailí. Tato aktivita pomáhá vytvářet dobré vztahy v třídních kolektivech a domnívám se, že vede žáky ke sportu a ke zdravému pohybu. Následně pak mohou někteří žáci pokračovat v kroužku atletiky, který dlouhodobě probíhá v naší škole každé středeční odpoledne. 

Celkem žáci otnické školy (základní i mateřské) uběhli 134 270 m, což je o 10 km více než minulý školní rok. Není zcela důležité, která třída uběhla nejdelší vzdálenost, ale jen pro zajímavost to uvést mohu. Z II. stupně byla nejúspěšnější 9.B třída, která uběhla celkem 10 000 m, 6.A třída 9 600 m a 8.B třída 9 000 m. Ze tříd I. stupně byla nejúspěšnější 5.A, která uběhla takřka 9 000 m, 4. a 5.B třída 8 000 m.

Velká pochvala za bojovnost a vytrvalost patří všem žákům naší školy. Zejména pak těm, kteří museli uběhnout více kol, protože v jejich třídách bylo mnoho žáků nemocných. Jsou to Vojtěch Samec, Matěj Vokurka a David Šimpera ze 7.B třídy, a také Karolína Pavlasová, Adéla Voráčová a Viktorie Kaloudová z 9.A třídy.

Na závěr přikládám několik fotografií kolektivů tříd i přímo ze štafetového běhu.

Všem učitelům za organizaci akce i žákům za podporu dobré věci děkuje Hynek Zavřel, ředitel školy