Slavnostní zahájení školního roku v Základní škole Otnice

V pondělí 2. září 2024 došlo ke slavnostnímu zahájení školního roku v ZŠ Otnice. Všichni žáci se shromáždili na sále školy, kde pan ředitel přivítal všechny přítomné, žáky, učitele i rodiče. Následně představil všechny členy pedagogického sboru a také nově nastoupivší učitele: Mgr. Bohdana Hladkého (učitele matematiky), Mgr. Alici Chromečkovou (učitelku zeměpisu, tělesné výchovy) a Mgr. Kateřinu Horákovou (učitelku I. stupně). Také představil dvě nové asistentky pedagoga, p. Hanu Nedomovou a p. Ivanu Škrhovou.

Pak už byli na pódiu pozváni žáci 1.třídy, kterých bylo celkem 21. Z Otnic je to 13 žáků, z Lovčiček 7 žáků a 1 žák je z Bošovic. Žáci obdrželi od paní učitelky Mgr. Jitky Kroutilové pamětní listy, přívěsky s logem naší školy i krásného „Večerníčka“. Následně přišli pozdravit naše nejmenší i pan Bartoš, starosta Lovčiček a p. Mezuláník, starosta Otnic, který přinesl prvňáčkům upomínkové předměty a popřál jim, ať se jim v naší škole daří a mají samé pěkné známky. Rodiče si pak mohli udělat pěknou fotografii s dítětem na památku tohoto slavnostního okamžiku. A pokud se fotografie nepovedla, přijde ještě pan fotograf, který prvňáčky vyfotí 23. 9. dopoledne.

Pan ředitel pak ještě přivítal naše nové žáky do 5. tříd z Bošovic a Milešovic, kterých je v 5.B třídě celkem 25 a také žáky, kteří se během prázdnin přistěhovali, či přestoupili do naší školy. 

Celkový počet žáků naší školy je na úvod nového školního roku 316, na I. stupni se v 6 třídách učí 140 dětí, na II. stupni se 8 třídách učí 176 dětí. Novinkou pro všechny žáky bude zcela nová další učebna informatiky s 23 PC a také nové podlahy již ve všech třídách I. stupně.

Děkujeme rodičům i prarodičům, kteří přišli podpořit naše prvňáčky a věřím, že najdete na několika fotografiích toho svého prvňáčka, třeba alespoň na fotografii ve třídě. Všem žákům přeji úspěšný start do nového školního roku a novým žákům, ať si najdou v brzké době nové a hlavně dobré kamarády.

Mgr. Hynek Zavřel, ředitel školy