Výlet druháků do magického šmoulího světa

27.6.2023 Brno – Výstaviště

V úterý 27. 6 2023 jsme se společně vypravili do Brna na Výstaviště, kde na nás čekala v pavilonu C výstava s názvem Šmoulové – magický svět.  Šmoulové – Magický svět tak přináší nejen zábavu, ale také poznání. Posláním projektu je inspirovat děti i jejich doprovod k ochraně životního prostředí. Hravou formou jsme se dozvěděli o nutnosti ochrany přírody, klimatické změně či podrobnosti o životě v českém lese. Magický šmoulí svět se skládá ze šmoulí vesnice, čarovného lesa, ale i Gargamelových nástrah, které bylo třeba překonat. 

Na začátku cesty jsme se dozvěděli, že běžná výška Šmouly odpovídá třem na sobě postaveným jablkům. Při cestě šmoulí vesnicí nás čekalo plno magických prvků, díky nimž jsme se naučili  mluvit šmoulí řečí, zjistili jsme, kterému ze Šmoulů se nejvíce podobáme, a nakonec jsme se v něj dokonce i proměnili. Ze šmoulí vesnice vedla naše cesta dál do kouzelného, tajemně světélkujícího lesa. Po překonání překážkové dráhy a úniku z čarodějovy klece jsme zažili pocit vítězství nad poraženým Gargamelem. Spolu se Šmouly jsme prožili napínavé dobrodružství, ve kterém jsme zvítězili nad zákeřným čarodějem Gargamelem a jeho kocourem Azraelem a zachránili jsme nejen šmoulí vesnici, ale i přírodu. Prohlídku magického šmoulího světa završil zhruba pětiminutový let na čápovi prostřednictvím virtuální reality.

Po nákupu suvenýrů naše kroky zamířily do  1. patra, kde na nás čekaly další atrakce. Obrovská LEGO herna, skákací hrady, bruslařská dráha a mnoho dalšího. 

Výlet jsme si náležitě užili a odpoledne jsme se unaveni a plni zážitků vrátili zpět do Otnic. Na to, jak se nám na výletě líbilo se můžete podívat na následujících fotografiích.

Mgr. Jitka Kroutilová, tř. učitelka