Zátopkova štafeta

V pondělí dne 19. září 2022 měla v naší škole proběhnout tradiční „Zátopkova štafeta“. Počasí nám však tentokrát nepřálo, zima a hlavně déšť, a bylo nutné tento štafetový běh o týden přeložit.

V pondělí 26. září to bylo úplně jiné. Ranní mlha se brzy rozplynula a počasí bylo tentokrát nádherné, občas se na obloze rozzářilo i sluníčko. Tento štafetový běh pořádáme na počest našeho skvělého atleta Emila Zátopka, který na olympijských hrách v Helsinkách roku 1952 dosáhl na tři zlaté medaile. Letošní rok byl navíc jubilejní, protože si připomínáme sto let od jeho narození.

Štafetový běh připravili naši učitelé tělesné výchovy s paní asistentkou již před devátou hodinou. Byla vymezena trať o délce 200 m a před desátou štafetový běh začal. Nejdříve se na sportoviště dostavili žáci 3., 4. a 5. tříd, o hodinu později děti z mateřské školy, žáci 1. a 2.třídy. Naši nejmladším dětem z mateřské školy vypomohli i žáci 7. ročníku, aby s nimi běželi a trať jim ukázali. Před polednem se přidali i starší žáci 6., 7., 8. a 9. ročníků. Byl jsem mile překvapen, jak se vzájemně všichni podporovali a společně fandili. 

Není ani tak důležitá vzdálenost, kterou jsme v časovém limitu (30 min. na jednu třídu) zvládli uběhnout, ale zdařilá sportovní akce a vzájemná podpora a tolerance žáků jednotlivých tříd. Myslím si, že některé fotografie naše čtenáře také potěší. A třeba na nich najdete i ty, které znáte.

Mgr. Hynek Zavřel, ředitel školy